Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ Βούλγαρους, μέλη συμμορίας που τρομοκρατούσαν πεζούς στην περιοχή του Βαρδάρη

Στα χέρια της αστυνομίας η συμμορία των αλλοδαπών που έσπερναν τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη. Πολυμελής συμμορία αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εξαρθρώθηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του seleo.gr

Ταυτοποιήθηκαν ως κύρια μέλη της σπείρας και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 24 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 27χρονης ομοεθνούς τους (μη μέλος της συμμορίας), σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Σύστασης συμμορίας», «Ληστείας» και «Κλοπής».
Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες συγκρότησαν συμμορία τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2014, με σκοπό την διάπραξη έκνομων ενεργειών και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας ενεργώντας με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις
δρώντας κυρίως στην περιοχή του Βαρδάρη, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού και περιορισμένης κίνησης, επιτίθεντο στα υποψήφια θύματά τους και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται στις ακόλουθες υποθέσεις:
Ξημερώματα της 07-02-2015, στην οδό Γιαννιτσών, η 27χρονη Βουλγάρα αφαίρεσε από νεαρό ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ενώ στη συνέχεια οι υπόλοιποι ομοεθνείς της, του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
Μεσάνυχτα της 09-11-2014, δύο από τα μέλη της συμμορίας, αφαίρεσαν από πεζό ημεδαπό, τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, το ποσό των 200 ευρώ και προσωπικά έγγραφά του.
Βραδινές ώρες της 23-11-2014, μέλη της σπείρας προσέγγισαν αυτοκίνητο που βρισκόταν σε στάση και αφού γρονθοκόπησαν τον οδηγό, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Ξημερώματα της 27-12-2014, πλησίασαν σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ημεδαπός άνδρας και αφού έθραυσαν τα παράθυρα του οχήματος, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.