Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε σπείρα Αλβανών λαθρομεταναστών που σκορπούσε τον τρόμο στην Πελοπόννησο

Δυο ληστείες με θύματα ηλικιωμένους που ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα, 16 διαρρήξεις σε σπίτια και οχήματα και 11 κλοπές αυτοκινήτων ήταν τα «έργα και ημέρες» μιας συμμορίας 12 Αλβανών κακοποιών που δρούσαν από τον Οκτώβριο του 2012 ως και τον περασμένο Νοέμβριο στην Αρκαδία, την Ακράτα Αχαΐας και τη Λογγά Μεσσηνίας!

Οι 12 Αλβανοί ηλικίας από 24 ως 49 χρόνων είχαν αρπάξει συνολικά μετρητά, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα συνολικής αξίας 35.000 ευρώ, από τα οποία βρέθηκε ένας μέρος και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ως την εξάρθρωση της σπείρας, είχαν βρεθεί και εννέα από τα κλεμμένα οχήματα.

Οι δυο ληστείες είχαν γίνει, η πρώτη στις 24 Φεβρουαρίου 2014 σε τοπική κοινότητα του δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία με θύμα μια ηλικιωμένη την οποία χτύπησαν και της άρπαξαν χρήματα και η δεύτερη σε κοινότητα του δήμου Τρίπολης στις 25 Νοεμβρίου 2014, όταν χτύπησαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο ποιμνιοστάσιό τους και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα, μια μοτοσικλέτα και τα κλειδιά του σπιτιού τους στην Τρίπολη όπου πήγαν στη συνέχεια και έκλεψαν και άλλα χρυσαφικά!

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση άγνωστου αριθμού συνεργών τους και την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους.