Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνοαλβανική σπείρα χτυπούσε στα Ιωάννινα

Οκτώ διαρρήξεις σε κυλικεία σχολείων και μαγαζιά στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και δυο κλοπές δικύκλων είχε διαπράξει από τον περασμένο Οκτώβριο η ελληνοαλβανική σπείρα που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Ασφάλειας και την ταυτοποίηση οκτώ μελών της.
 
Οι πέντε Αλβανοί ηλικίας από 18 ως 26 χρόνων και οι τρεις Έλληνες συνεργοί τους ηλικίας 20, 20 και 24 χρόνων δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.
 
Ως τώρα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν διαρρήξει δυο κυλικεία σχολείων από τα οποία έκλεψαν τρόφιμα και 100 ευρώ, δυο περίπτερα από τα οποία άρπαξαν τσιγάρα, προϊόντα καπνού και χρήματα, ένα κατάστημα με τυροκομικά προϊόντα από την ταμειακή μηχανή του οποίου πήραν 250 ευρώ, ένα μίνι μάρκετ απ’ όπου έκλεψαν πακέτα τσιγάρων και 400 ευρώ, ένα κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών από το οποίο έκλεψαν διάφορα εμπορεύματα και μια καφετέρια από την οποία πήραν πέντε φορητούς υπολογιστές.