Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ρουμάνος είχε διαπράξει 27 κλοπές στην Ιεράπετρα

Συνολικά 23 διαρρήξεις οχημάτων, μία κλοπή σε οικία, μια κλοπή εμπορικής επιχείρησης και δύο κλοπές σε αγροτικές αποθήκες που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 22 Σεπτεμβρίου 2014 έως και τις 27 Ιανουαρίου 2015, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.
 
Ειδικότερα, στις 28 Ιανουαρίου συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας για τη διάπραξη 13 υποθέσεων κλοπών σε οχήματα, στη περιοχή της Ιεράπετρας.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 22.09.2014 έως και 25.01.2015 επιπλέον είχε διαπράξει κλοπές σε 10 σε οχήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και διάφορα οικοδομικά εργαλεία, σε εμπορική επιχείρηση ιδιοκτησίας 33χρονης ημεδαπής, σε οικία ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού και σε δύο αγροτικές αποθήκες, αφαιρώντας οικοδομικά και γεωργικά εργαλεία αδιευκρίνιστης αξίας.

Επιπρόσθετα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας ηλικίας από 30 έως 49 ετών και σε 50χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.