Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Κρήτη: Εντοπίστηκαν αλλοδαποί με κάνναβη και συνελήφθησαν

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν χτες το βράδυ τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρναν μια συσκευασία κάνναβης από το σημείο που την είχαν κρύψει. 
 
Οι τέσσερις άνδρες δυο υπήκοοι Αιγύπτου, ηλικίας 40 και 45 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 21 και 29 ετών συνελήφθησαν στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, χθες το βράδυ, εντοπίστηκαν ο 40χρονος και ο 45χρονος κατά το χρόνο που παρέλαβαν μια αυτοσχέδια συσκευασία κάνναβης βάρους 38,5 γραμμαρίων, από κρύπτη (καβάντζα) σε εξωτερικό χώρο, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
 
Επιπλέον, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 21χρονος και 29χρονος, έχοντας το ρόλο του παρατηρητή (τσιλιαδόρου) στο χώρο, ενώ στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.
 
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 45χρονου, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ευρισκόμενο στο στάδιο της ανάπτυξης.
 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.