Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για απάτες κατ’ εξακολούθηση με τη μέθοδο της «Νιγηριανής Απάτης»

nigiriani1Συνελήφθησαν στις 12-11-2014 το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Νιγηρίας και Καμερούν, ηλικίας 41 και 44 ετών αντίστοιχα, για απάτες κατ’ εξακολούθηση με τη μέθοδο της «Νιγηριανής Απάτης».

Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία ημεδαπού ότι οι δύο (2) αλλοδαποί τον είχαν εξαπατήσει και είχαν αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, κανόνισε εκ νέου συνάντηση μαζί τους, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με το πρόσχημα ότι θα τους δώσει επιπλέον χρήματα, οπότε και συνελήφθησαν.

nigiriani2Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από το έτος 2013, από κοινού με τρεις άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσέγγιζαν άτομα, στα οποία παρουσιάζονταν είτε σα γόνοι βασιλικών οικογενειών της Αφρικής, είτε σα μέλη τεχνικών εταιρειών που ενδιαφέρονταν για επενδύσεις στην Ελλάδα και τα εξαπατούσαν με τη μέθοδο της «Νιγηριανής απάτης».

Συγκεκριμένα, αφού αποκτούσαν την εμπιστοσύνη τους, ισχυρίζονταν ότι είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό γνήσιων χαρτονομισμάτων ευρώ χρωματισμένων με μαύρο χρώμα, τα οποία για να αποχρωματιστούν έπρεπε να αναμιχθούν με γνήσια χαρτονομίσματα και να υποστούν ειδική χημική επεξεργασία. Με αυτό τον τρόπο τους έπειθαν ότι θα διπλασίαζαν το χρηματικό ποσό που θα τους κατέβαλλαν.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν εξαπατήσει δύο (2) άτομα, από τα οποία έχουν αποσπάσει τουλάχιστον 160.000 ευρώ. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος λευκών και μαύρων χαρτιών στο μέγεθος του χαρτονομίσματος των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, τριάντα (30) φωτοτυπίες του χαρτονομίσματος των 100 ευρώ, εξήντα εννέα (69) κινητά τηλέφωνα, 133 κάρτες SIM, χειρουργικά γάντια, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων και το χρηματικό ποσό των 20.450 ευρώ.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) (επ) IGBOANUGO (ον) Raymond Ekezie του Peter, που γεννήθηκε το 1973 στη Νιγηρία.

B) (επ) TCHUMANO (ον) Patrick του Bon, που γεννήθηκε το 1970 στο Καμερούν.
Πηγη makeleio.gr