Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Χειροπέδες σε Βούλγαρους για λαθρεμπόριο ποτών και βενζίνης

Στη «φάκα» των αστυνομικών έπεσαν το απόγευμα της Δευτέρας τρείς Βούλγαροι, ηλικίας 30, 25 και 18 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το xanthipress.gr , οι τρεις αλλοδαποί, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα μας.

Εκεί κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό του οχήματος, 58 φιάλες αλκοολούχων ποτών και δύο πλαστικά δοχεία με 16 λίτρα βενζίνης, τα οποία επιχείρησαν να εισάγουν οι δράστες, παράνομα, στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να κατέχουν τα απαραίτητα παραστατικά και χωρίς να έχουν καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο τους αναλογούντες δασμούς και φόρους.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, οι παραπάνω φιάλες αλκοολούχων ποτών και τα δοχεία με τη βενζίνη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί ειδικοί φόρου κατανάλωσης ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.