Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αλλοδαπός -υπήκοος Συρίας- παραβίαζε και έκλεβε σταθμευμένα οχήματα

Νεαρός αλλοδαπός διαρρήκτης οχημάτων, με τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην παραβίαση κλειδαριών συγκεκριμένου τύπου αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε σημεία με χαμηλό φωτισμό και μειωμένη κίνηση, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πρόκειται για 21χρονο υπήκοο Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, δικογραφία με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών.

Ο δράστης κατελήφθη από τους περιπολούντες αστυνομικούς, χθες το πρωί, τη στιγμή που διέρρηξε και εισήλθε παρανόμως σε αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, ύψους 60 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και μία τσάντα, η οποία μεταξύ άλλων, περιείχε φακούς, διαρρηκτικά εργαλεία, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, αξεσουάρ κινητού τηλεφώνου και προσωπικά έγγραφα (ΔΑΤ-Άδεια ικανότητας Οδήγησης) έτερου ατόμου την προέλευση των οποίων αδυνατούσε να δικαιολογήσει.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, ο νεαρός συλληφθείς, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, κατά το τελευταίο τριήμερο (2-5 Νοεμβρίου) διέρρηξε επιπλέον 4 σταθμευμένα αυτοκίνητα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικά ποσά, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των ιδιοκτητών, ενώ αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο μέσα από την τσάντα ανυποψίαστου πολίτη

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.