Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επεισοδιακή σύλληψη Σύρου με ελβετική υπηκοότητα, στη Ρόδο

Ο δράστης, που φέρεται ως Ελβετός με καταγωγή από τη Συρία, αλλά στο τροχόσπιτό του βρέθηκαν δύο ταυτότητες στις οποίες εμφανίζεται ως υπήκοος Ισραήλ και Ουαλίας, εντοπίστηκε αρχικά από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ιαλυσού στην επαρχιακή οδό Ρόδου– Καμείρου μετά από καταγγελία που έκανε αρμόδιος του ΟΤΕ ότι άνδρας είχε αναρριχηθεί σε ιστό κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον Προφήτη Ηλία, έκοψε τα καλώδια και διέκοψε την εκπομπή σήματος.
 
Όταν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να τον συλλάβουν, ο 35χρονος ταμπουρώθηκε στο τροχόσπιτο βρίζοντας και απειλώντας τους με ένα οπλισμένο ψαροντούφεκο και τους έριξε υγρό για… αναπτήρες απειλώντας να τους βάλει φωτιά και να αυτοπυρποληθεί! Ένας αστυνομικός της Ασφαλείας τον αφόπλισε, αλλά ο αλλοδαπός τον… ψέκασε στο πρόσωπο με ένα σπρέι καθαρισμού κλιματιστικών το οποίο έστρεψε κατά πάνω του βάζοντας φωτιά!
 
Με τα χίλια ζόρια, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να σβήσουν τη φωτιά βάζοντάς του χειροπέδες, ενώ ο συνάδελφός τους μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με αναπνευστικά προβλήματα. Όμως, τα προβλήματα που προκάλεσε ο 35χρονος δεν είχαν τελειωμό αφού, σύμφωνα με την «δημοκρατική», ξεγυμνώθηκε στα κρατητήρια και άρχισε να… ουρεί παντού λίγο πριν οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, ενώ αρνήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς! 
 
Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης για διακεκριμένη φθορά, αντίσταση και απείθεια αναβλήθηκε, καθώς η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή να μεταχθεί ο Ελβετός στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε πραγματογνωμοσύνη από ψυχιάτρους, το πόρισμα της οποίας αναμένεται.