Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Βούλγαροι έκαναν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα. Προσπάθησαν να τραυματίσουν τον αστυνομικό που τους εντόπισε.

Συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έκαναν τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικές πόλεις της Θράκης τρεις Βούλγαροι, οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να χτυπήσουν με το αυτοκίνητό τους Ελληνα αστυνομικό που τους εντόπισε.

Οι τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 28 ετών ο πρώτος και 29 οι άλλοι δύο, προσπάθησαν το μεσημέρι της Κυριακής να αγοράσουν κάποιο προϊόν από περίπτερο της Κομοτηνής χρησιμοποιώντας ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, όπως αναφέρει το thrakitoday, αλλά αυτό έγινε αντιληπτό από τον περιπτεριούχο και τράπηκαν σε φυγή.

Ο επαγγελματίας ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή για τον εντοπισμό τους, που απέδωσαν καρπούς λίγο αργότερα, όταν βρέθηκαν να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ελέγξουν, αλλά ο οδηγός του οχήματος έβαλε μπροστά και κινήθηκε κατά πάνω τους, αναγκάζοντας τον πιο κοντινό σε «βουτιά» για να αποφύγει το χτύπημα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν. Οπως αποδείχθηκε αργότερα, κατά τη διάρκεια της διαφυγής έκοψαν σε κομμάτια και πέταξαν τουλάχιστον 7 πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία εντόπισαν οι διωκτικές Αρχές.

Στην ΕΛ.ΑΣ. εντάθηκαν οι προσπάθειες εντοπισμού τους και λίγες ώρες αργότερα βρέθηκαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης της Νυμφαίας, ενώ προσπαθούσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Από εκεί προσήχθησαν στην Ασφάλεια Κομοτηνής και άρχισε να ξετυλίγεται πλήρως το κουβάρι της υπόθεσης.

Οπως προέκυψε, εκτός της απόπειρας συναλλαγής στο περίπτερο της Κομοτηνής την Κυριακή, οι τρεις Βούλγαροι είχεν επαναλάβει επιτυχώς την ίδια πράξη στις 2, 15 και 16 Νοεμβρίου, σε διαφορετικά καταστήματα σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, πάντα με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Παράλληλα, από την έρευνα στο Ι.Χ. προέκυψαν τα εξής ευρήματα:
  • 1 σπρέι πιπεριού
  • ποσό 1.160 ευρώ και 44 λέβα Βουλγαρίας
  • αποδείξεις αγοράς προϊόντων από καταστήματα
  • διάφορα προϊόντα που αγόρασαν κατά τις συναλλαγές
  • είδη ρουχισμού
  • 1 ζευγάρι γάντια
  • 4 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.