Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

10,5 χρόνια σε Αλβανό και Tσιγγάνο για ληστεία σε χρηματαποστολή στο Γύθειο

elas - lyste.blogspot
Σε 10,5 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ένας Αλβανός και ένας τσιγγάνος για τη ληστεία στη χρηματαποστολή της Εθνικής Τράπεζας Γυθείου το Δεκέμβριο του 2007, με λεία 34.600 ευρώ. 

Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε 12,5 χρόνια κάθειρξη, ενώ είχαν αθωωθεί δύο συγκατηγορούμενοί τους.

Τη χρηματαποστολή -σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τις καταθέσεις των μαρτύρων- χτύπησαν 3 δράστες. Με ένα ανοιχτό μπλε BMW χωρίς πινακίδες, ιδιοκτησίας του τσιγγάνου, με το οποίο είχαν προσπεράσει νωρίτερα το ταξί που μετέφερε τα λεφτά από το υποκατάστημα του Γυθείου στο υποκατάστημα της Αρεόπολης, έκλεισαν κάθετα το δρόμο.

Οταν το ταξί με τους δύο υπαλλήλους που συνόδευαν την χρηματαποστολή πλησίαζε στην Αρεόπολη, μετά από μια κλειστή στροφή βρέθηκε μπροστά στο αυτοκίνητο και αναγκάστηκε να σταματήσει. Από αυτό βγήκαν δύο άνδρες, ένας ψηλός λιγνός με κουκούλα κι ένας κοντός παχουλός με ακάλυπτο πρόσωπο – ο τρίτος εικάζεται ότι ήταν οδηγός.

Οι δύο άνδρες κρατούσαν όπλα και ο ψηλός με μια κοντόκαννη καραμπίνα άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού στο ταξί και απείλησε τον υπάλληλο να του δώσει το σάκο με τα χρήματα, ενώ ο κοντός στάθηκε μπροστά στο ταξί κρατώντας καλάσνικοφ και πυροβολώντας για εκφοβισμό.

Η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση μετά από μια καταδίωξη αυτοκινήτου σπείρας που διέπραττε ληστείες στην Αθήνα. Στο αυτοκίνητο που κυνήγησαν βρήκαν μεταξύ άλλων τις πινακίδες της BMW, το περίστροφο που η Εθνική Τράπεζα Γυθείου είχε μέσα στο σάκο με τα χρήματα, καθώς επίσης ένα προσπέκτους με το αποτύπωμα του Αλβανού κι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο του τσιγγάνου.

Εν τω μεταξύ, μετά από μια καταγγελία για διάρρηξη σε εξοχικό σπίτι (το οποίο πιθανολογείται ότι οι δράστες της ληστείας χρησιμοποιούσαν σαν κρησφύγετο), σε χωριό κοντά στην Αρεόπολη, βρέθηκαν βιολογικό υλικό του τσιγγάνου και κάρτες κινητής τηλεφωνίας που ανήκαν στον Αλβανό. Τα παραπάνω ευρήματα, σε συνδυασμό με τη συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κατηγορούμενων, οδήγησαν την Αστυνομία στους 4 άνδρες.
πηγη report24