Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ ΞΕΝΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΣΟ. ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αγριος ξυλοδαρμός με φόντο τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, προκαλώντας την έκπληξη και το σοκ τουριστών και εργαζομένων στο μνημείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε ακριβώς έξω από τον αρχαιολογικό χώρο με πρωταγωνιστή έναν θερμόαιμο τουρίστα ο οποίος χωρίς λόγο και αιτία, σύμφωνα με το cretapost.gr, γρονθοκόπησε έναν ξεναγό.

Οπως δήλωσε στο τοπικό site o ξεναγός Βαγγέλης Παπανικολάου, ο θερμόαιμος τουρίστας ήρθε στην Κρήτη από την Ολλανδία. «Χθες το πρωί ήρθε στην Κνωσό μαζί με την οικογένειά του για να ξεναγηθεί. Ήταν ήδη σ' ένα γκρουπ που ξεκινούσε τη διαδρομή στην Κνωσό, όταν θέλησε για άγνωστο λόγο να αλλάξει ξεναγό. Τότε είδε το θύμα που μαζί με τους πελάτες του, που ήταν έτοιμοι να αρχίσουν την ξενάγηση», επεσήμανε ο κ. Παπανικολάου στο cretapost.gr.

Ο Ολλανδός τουρίστας εμπόδισε τον ξεναγό να συνεχίσει τον δρόμο του, μπαίνοντας μπροστά του και χωρίς καμία προειδοποίηση τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν ειδοποιηθεί από τον αρχιφύλακα της Κνωσού και συνέλαβαν τον θερμόαιμο τουρίστα ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον ξεναγό στο νοσοκομείο.

Εκεί, διαπιστώθηκε πως είχε τρία σπασμένα δόντια, ενώ οι γιατροί προχώρησαν και σε οκτώ ράμματα στα χείλη του εργαζόμενου στον τομέα του τουρισμού.

Παράλληλα, για τον τουρίστα κινήθηκε η διαδικασία του Αυτοφώρου και αναμένεται να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretapost από το περιβάλλον του Ολλανδού, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει υπάρξει βίαιος, καθώς κατά το παρελθόν φέρεται να έχει χτυπήσει και την κόρη και τη σύζυγό του.