Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΒΑΝΟΣ πίσω από τη ΛΗΣΤΕΙΑ στο Δίστομο; Νέα στοιχεία με τα αποτυπώματα και το DNA

9999999
Το ρόλο ενός Αλβανού κακοποιού ο οποίος φέρεται από τις Αρχές να διατηρεί σχέσεις με τους τρεις καταζητούμενους που συμμετείχαν στην μεγάλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, εξετάζει η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να έχει σχέση κυρίως με το Σπύρο Δραβίλα το νεαρό δηλαδή της σπείρας, με τον οποίο έχουν διαπράξει την ληστεία σε Τραπεζικό υποκατάστημα Μαραθώνα λίγες ημέρες έπειτα από την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι.

Ωστόσο ο Αλβανός κακοποιός δεν φαίνεται να έχει συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση που είχε συστήσει ο κρατούμενος πια «αντάρτης πόλης» Ν. Μαζιώτης.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και για το Σπύρο Χριστοδούλου τον παλιό της συμμορίας, ενώ για το Γ. Πετρακάκο τον έτερο της παρέας, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως έχει σχέση με τον ένοπλο πυλώνα της οργάνωσης και δεν αποκλείουν μάλιστα την συμμετοχή του στην βομβιστική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας», στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής. Στην καρδιά δηλαδή της Αθήνας.

Όσον αφορά στο μυστηριώδη Αλβανό φαίνεται πως είναι παλιός γνώριμος της Ασφάλειας Αττικής, καθώς συμμετείχε σε σκληρή συμμορία κακοποιών η οποία το 2013 είχε ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς στα Οινόφυτα, έπειτα από επεισοδιακή ληστεία Τράπεζας στην περιοχή της Θήβας.

Στην συμπλοκή αυτή έχει ταυτοποιηθεί εργαστηριακά και η συμμετοχή του Σ. Δραβίλα οποίος καταζητείται και για την συμμετοχή του στην κινηματογραφική ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο.

Ίσως τα ορφανά αποτυπώματα λοιπόν, αλλά και το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο κρησφύγετο των τριών καταζητούμενων στην Ν. Μάκρη και ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί, να ανήκουν στο συγκεκριμένο Αλβανό υπήκοο, οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον Σ. Δραβίλα.