Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Χαλκίδα: Βούλγαρος ο φονιάς του άγριου εγκλήματος με θύμα 84χρονο.

Μετά την προσαγωγή του Βούλγαρου υπόπτου για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 84χρονου μέσα στο σπίτι του στην Χαλκίδα, που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, ήρθε και η ομολογία του.

Η υπόθεση του φονικού στην Χαλκίδα σκόρπισε τη θλίψη στο περιβάλλον του 84χρονου θύματος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό, ο Βούλγαρος που είχε προσαχθεί ως ύποπτος για το ειδεχθές έγκλημα, ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι αστυνομικές αρχές αναζητούν και το γιο του, ως ύποπτο για συνέργεια στη δολοφονία του 84χρονου.

Η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας, αλλά και ολόκληρη η χώρα συγκλονίστηκε από το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα τον 84χρονο Δ.Α., ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο ίδιο του το σπίτι, με τους δράστες τελικά να τον δολοφονούν.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής (07-09-2014) σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην παραλία της Σουβάλας στη Χαλκίδα, πάνω από το ισόγειο καφετέριας. Οι ληστές αιφνιδίασαν τόσο τον άτυχο άντρα, όσο και την κατάκοιτη γυναίκα και κατάφεραν να παραβιάσουν μία από τις πόρτες.

Όταν οι ηλικιωμένοι κατάλαβαν τι συμβαίνει ήταν αργά. Οι αδίστακτοι δράστες βρίσκονταν πάνω από τα κεφάλια τους, αποφασισμένοι να τους βασανίσουν.

Η πρώτη κίνηση ήταν να σηκώσουν τον άτυχο άντρα από το κρεβάτι και να τον φιμώσουν. Στη συνέχεια έδεσαν την κατάκοιτη γυναίκα, που έμελλε να ζήσει τον θάνατο του συγγενή  της. Οι ληστές άρχισαν να ψάχνουν σε όλο το σπίτι και κάποια στιγμή επέστρεψαν στο υπνοδωμάτιο και άρχισαν να χτυπούν τον ηλικιωμένο, για να τους αποκαλύψει που υπάρχουν χρήματα και κοσμήματα.
Από τα χτυπήματα και το ισχυρό σοκ που υπέστη, ο άτυχος άντρας υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε στα χέρια των ληστών.

Εκείνοι δεν έκαναν πίσω. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνέχιζαν να ψάχνουν στο σπίτι και έφυγαν όταν βρήκαν τα χρήματα και τα κοσμήματα που έψαχναν.
Οι φωνές και τα δάκρυα της άτυχης γυναίκας ξεσήκωσαν την περιοχή αλλά ήταν αργά. Οι αδίστακτοι ληστές είχαν προλάβει να απομακρυνθούν αφήνοντας στο σπίτι νεκρό τον άντρα και δεμένη τη γυναίκα.


Και νέα επίθεση στη Μαγνησία
Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην Ευξεινούπολη Μαγνησίας.
Τρεις άγνωστοι, φορώντας κουκούλες και κρατώντας πιστόλι και μαχαίρια, εισήλθαν στο σπίτι των ηλικιωμένων την ώρα που κοιμόντουσαν Αφού χτύπησαν τα θύματά τους -έναν 75χρονο και την 77χρονη σύζυγό του- τους έδεσαν και στη συνέχεια έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι, αρπάζοντας ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε 2.000 ευρώ, πριν εξαφανιστούν.

Τις έρευνες για τον εντοπισμό τους τις διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.