Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

31 χρονος Ρουμάνος προσπάθησε να βιάσει δύο γυναίκες στη Λαμία

astynomia-peripoliko
Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη Λαμία από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, με τη συνδρομή ανδρών του Α.Τ. Λαμίας, ένας υπήκοος Ρουμανίας, 31 ετών, εις βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρες βιασμών και ληστεία.



Ειδικότερα, ο δράστης αποπειράθηκε αρχικά, με την άσκηση σωματικής βίας, να ασελγήσει σε βάρος μιας 37χρονης Ελληνίδας, η οποία κινούνταν πεζή.

Ωστόσο, η γυναίκα αντιστάθηκε και κατάφερε να διαφύγει.

Στη συνέχεια, ο 31χρονος επιτέθηκε σε άλλη διερχόμενη γυναίκα, ηλικίας 23 ετών, και ασκώντας της σωματική βία αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα, ενώ παράλληλα προσπάθησε να ασελγήσει εις βάρος της.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν άμεσα και ενήργησαν επιστάμενες αναζητήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος για να αποφύγει τη σύλληψή του είχε κρυφτεί σε ξερή βλάστηση, κοντά στο σημείο όπου επιτέθηκε στη 23χρονη.

Στο σημείο της σύλληψης εντοπίστηκε η τσάντα που είχε αποσπάσει προηγουμένως ο 31χρονος από τη νεαρή, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό που αυτή περιείχε.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι εις βάρος του δράστη είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τις δύο γυναίκες, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Λαμίας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.