Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Συνελήφθη Βούλγαρος που έκανε καθημερινά το δρομολόγιο Βουλγαρία – Θεσσαλονίκη, για να εκδίδει 27χρονη ομοεθνή του, παρά τη θέληση της

porneia
Συνελήφθη αλλοδαπός για σωματεμπορία και βιασμό, ενώ αναζητείται ομοεθνής συνεργός του. Κατά το… τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον, σε καθημερινή βάση εκτελούσαν το δρομολόγιο Βουλγαρία – Θεσσαλονίκη προκειμένου να την εκδίδουν

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, περίπτωση σωματεμπορίας και βιασμού σε βάρος 27χρονης αλλοδαπής, από δύο ομοεθνείς της.

Συνελήφθη για την υπόθεση, πρωινές ώρες της 13-08-2014, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή κέντρου πόλης, 34χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητείται 36χρονος συνεργός του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σωματεμπορίας και του Βιασμού.

Η αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία της 27χρονης, σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πλατείας Δημοκρατίας, η οποία νωρίτερα κατελήφθη να εκδίδεται έναντι αμοιβής, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι , οι δύο άντρες, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, ενεργώντας από κοινού, την μετέφεραν καθημερινά από τη Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη και την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, κρατώντας εξ’ ολοκλήρου το χρηματικό ποσό της αμοιβής.
Επιπλέον , την επιτηρούσαν τόσο κατά την ώρα της εργασίας της, όσο και κατά τη διαμονή της σε διαμέρισμα στη Βουλγαρία, όπου την είχαν περιορισμένη ελέγχοντας τις κινήσεις της.
Η 27χρονη γυναίκα κατήγγειλε ακόμη ότι ο 34χρονος συλληφθείς, το τελευταίο διάστημα συνευρέθηκε μαζί της ερωτικά, χωρίς τη θέλησή της.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό από την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα. Ακόμη κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, καθώς και κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Στην παθούσα έγιναν γνωστές οι προβλεπόμενες διατάξεις περί προστασίας και παροχής βοήθειας και φιλοξενείται ήδη σε ειδική μονάδα αρωγής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγη makeleio.gr