Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σπείρα αλβανών είχε κάνει 10 "ριφιφί" σε κοσμηματοπωλεία μέσα σε 4 χρόνια

Πέντε Αλβανοί ηλικίας από 29 ως 36 χρόνων εκ των οποίων μια γυναίκα και μία 34χρονη Βελγίδα αποτελούσαν την οργανωμένη σπείρα που είχε διαρρήξει με τη μέθοδο του ριφιφί δέκα κοσμηματοπωλεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις Σέρρες, τους Σοφάδες Καρδίτσας, Βόλο, τα Νέα Παλάτια Ωρωπού και το Μεσολόγγι.
 
Οι Αλβανοί «εγκέφαλοι» της οργάνωσης ηλικίας 30 και 29 χρόνων καταζητούνται καθώς σε βάρος τους εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις εννέα διαρρήξεις που είχαν διαπράξει. Οι δυο τους συνόδευαν τις γυναίκες συνεργούς τους και επισκέπτονταν τα κοσμηματοπωλεία παριστάνοντας τους πελάτες λίγες μέρες πριν τα ριφιφί, κατοπτεύοντας τους χώρους ώστε να ξέρουν πού θα χτυπούσαν.
 
Στις εννέα διαρρήξεις για τις οποίες είχαν καταδικαστεί προστέθηκε και το ριφιφί που είχαν διαπράξει το Μάρτιο του 2012 σε ένα κοσμηματοπωλείο στο Μεσολόγγι, από το οποίο άρπαξαν κοσμήματα μεγάλης αξίας. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν με αμοιβή δυο Έλληνες ηλικίας 50 και 41 χρόνων για να αγοράζουν στο όνομά τους αριθμούς καρτοκινητών, τους οποίους άλλαζαν κάθε φορά για να μην εντοπίζονται! 
 
Σε βάρος των συνολικά οκτώ μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.