Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ρόδος: Συμμορία αλλοδαπών ανηλίκων επιτέθηκαν και έκλεψαν 8χρονα παιδιά.. Αυτη ειναι η ενσωμάτωση τν αλλοδαπων στην ελληνική κοινωνία?

Στην ανακρίτρια Ρόδου θα απολογηθούν τρία αλλοδαπά ανήλικα παιδιά που πρωταγωνίστησαν σε μια πρωτοφανή περίπτωση κακοποίησης δυο άλλων ανήλικων, μόλις 8 χρόνων, ένα από τα οποία το λήστεψαν. Μάλιστα, όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ένα σχολείο στο Γεννάδι της Ρόδου.

Οι τρεις 15χρονοι αλλοδαποί, ένας Ρουμάνος και δύο Αλβανοί, πλησίασαν τα παιδάκια το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και σήκωσαν από τα πόδια (!) το 8χρονο Ελληνόπουλο για να πέσουν από την τσέπη του τα 5 ευρώ που είχαν μαζί του. Αρχικά τα πήραν, αλλά όταν το παιδί χτύπησε το πόδι του καθώς το άφησαν να πέσει στο έδαφος ανάποδα, του τα επέστρεψαν.

Την ίδια ώρα, ο ανήλικος Ρουμάνος απείλησε τον δεύτερο 8χρονο από τη Βουλγαρία που έβαλε τις φωνές βλέποντας τι συνέβαινε στο φίλο του, ακουμπώντας στο χέρι του έναν ελβετικό σουγιά για να τον εκφοβίσει.

Αμέσως μετά, οι «άγουροι» δράστες έφτυσαν τα δύο μικρά παιδιά και έφυγαν. Ωστόσο, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τοπικού Σταθμού και συνελήφθησαν.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου στον οποίο οδηγήθηκαν, τους άσκησε δίωξη για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένη απόπειρα από κοινού και κατά μόνας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για έργω εξύβριση από κοινού.

Ο Ρουμάνος κατηγορείται ακόμη για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μπλεγμένοι βρέθηκαν και οι γονείς των τριών 15χρονων, που κατηγορούνται για την πλημμελή εποπτεία τους.