Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: 53 Λαθρομετανάστες Μάζεψε το Λιμενικό σε Λέσβο και Φαρμακονήσι


lalaΣυνολικά 53 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από τους άνδρες του Λιμενικού σήμερα σε Λέσβο και Φαρμακονήσι. Την ώρα που ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου πάει από νησί σε νησί και λέει ότι δεν είμαστε «ξέφραγο αμπέλι», το Λιμενικό Σώμα κάνει ό,τι μπορεί και όπως μπορεί, για να «κλείσει τις τρύπες» στα σύνορα…

Στη Λέσβο
Είκοσι οκτώ (28) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην ορεινή περιοχή »ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» βορειοανατολικά της ν. Λέσβου, από στελέχη των Γραφείων Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας.
Ανωτέρω αλλοδαποί, εκ των οποίων 20 άνδρες, 04 γυναίκες και 04 παιδιά, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Στο Φαρμακονήσι
Στον εντοπισμό και τη διάσωση από τη θάλασσα εικοσιπέντε (25) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου, πλησίον της οριογραμμής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο ν. Φαρμακονησίου, ναυαγοσωστικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προέρχονταν από τα έναντι τουρκικά παράλια. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού, προέβη στη ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, των είκοσι πέντε (25) μεταναστών.
Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ αναμένεται να μεταβούν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, για διενέργεια προληπτικού υγειονομικού ελέγχου.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.