Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 21 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ... ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ!


Ένας αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος μετέφερε 31 λαθρομετανάστες με το βαν του, συνελήφθη το μεσημέρι του Σάββατου, στο 28ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στις 26 Ιουλίου το μεσημέρι, εντοπίσθηκε στην περιοχή της Μάνδρας, ένα βαν και αποφασίσθηκε ο έλεγχός του.

Ο οδηγός του αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, έσπασε το διαχωριστικό εσωτερικό τζάμι της καμπίνας και εισήλθε από εκεί στο πίσω μέρος του, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, αναμιγνυόμενος με τους 31 υπηκόους Συρίας που μετέφερε.

Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του οδηγού, ήταν η ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος, το οποίο τελικά προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς είναι μέλος σπείρας που διακινούσε μετανάστες που εισέρχονταν παράνομα στην Ελλάδα και στη συνέχεια προωθούντο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω Ιταλίας. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.000-3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς αλλοδαπός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.