Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ!!! ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ..

Πάλεψαν, τον έπιασαν, αλλά τους ξέφυγε αφήνοντας πίσω του το όπλο του! Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων και της ΕΚΑΜ που συμμετέχουν σε ευρεία επιχείρηση ανάλογη με αυτή για το Μάριον Κόλα και τους συνεργούς του στην περιοχή της Θεσπρωτίας, κατάφεραν προσωρινά να συλλάβουν έναν από τους αλβανούς ληστές των ΕΛΤΑ Καναλακίου Πρέβεζας. Όμως, κατάφερε να διαφύγει!

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επιχείρησης κοντά στα διόδια της Τύριας στην Εγνατία Οδό, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στις 3 τα ξημερώματα το νεαρό Αλβανό που συμμετείχε στη ληστεία και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν παλεύοντας μαζί τους. Όμως, εκείνος έσκισε το μπουφάν που φορούσε αφήνοντάς το στα χέρια τους και τράπηκε σε φυγή! Μάλιστα, του έπεσε ένα πιστόλι Tokarev που είχε περασμένο στη ζώνη του.

Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του καταζητούμενου, η οποία επικεντρώθηκε στην περιοχή γύρω από το χωριό Πετούσι στη Θεσπρωτία. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν φτάσει το Σάββατο στα ίχνη του επικίνδυνου κακοποιού, ο οποίος είχε καταφύγει σε σπίτια στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων και ζητούσε από τους κατοίκους τροφή και νερό. 

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του 28χρονου ομοεθνούς συνεργού του σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ενώ στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας είχε βρεθεί το αυτοκίνητο της διαφυγής που ανήκει σε 38χρονο Έλληνα ο οποίος αναζητείται. Μέσα, είχαν κατασχεθεί δύο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι διαμετρήματος 0.22 mm με γεμιστήρα, δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1 και δύο πυροκροτητές.