Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Στα χέρια της ασφάλειας Αλβανοί, διακινητές και λαθρομετανάστες



ASTINOMIASTRAGGΣτον Εισαγγελέα Μεσολογγίου οδηγούνται οκτώ άτομα τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση λαθροδιακίνησης μεταναστών από την Αλβανία.



Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες που είχε η Ασφάλεια Μεσολογγίου και αξιοποίησε, μιλούσαν για τρία άτομα, τα οποία κάνουν παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

Ο ένας εξ αυτών είναι κάτοικος Γαυρολίμνης του δήμου Ναυπακτίας, ο οποίος έκανε τη μεταφορά με το αυτοκίνητο της συζύγου του.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στην Κακαβιά έχοντας υπό διακριτική παρακολούθηση το εν λόγω όχημα, πληροφορήθηκαν ότι αυτό εισήλθε στην Αλβανία, όπου επρόκειτο να επιβιβαστούν οι πέντε λαθρομετανάστες.

Όπως διαβάζουμε στο aixmi.gr , σε συνεργασία με δυο άλλους Αλβανούς οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο όχημα, το οποίο είχε το ρόλο του προπομπού, πήραν το δρόμο της επιστροφής προς την Ελλάδα. Φθάνοντας όμως στην περιοχή του Μεσολογγίου, οι άνδρες της Ασφάλειας ουσιαστικά τους περίμεναν και η επιχείρηση έγινε στην Εθνική Οδό στο ύψος της Άνω Βασιλικής.

Ο έλεγχος που έγινε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Ασφάλειας, που συνέλαβε και τους οκτώ, ενώ κατέσχεσε τα οχήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι λαθρομετανάστες ισχυρίστηκαν ότι θα πλήρωναν στους διακινητές 300 -500 ευρώ για τη μεταφορά.