Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα: Συμμορία ρομά λήστεψε και δολοφόνησε 83χρονο σε χωριό Πέλλας

Μαρτυρικό θάνατο στα χέρια αδίστακτων ληστών φαίνεται πως βρήκε ένας ηλικιωμένος άντρας στο χωριό Γαρέφι Πέλλας, που βρέθηκε νεκρός και δεμένος πισθάγκωνα με καλώδιο πάνω σε μια καρέκλα πεταμένη στο κρεβάτι του, ενώ έφερε χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, ο 83χρονος δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής από το βράδυ του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής η 78χρονη αδελφή του πήγε στο σπίτι όπου διέμενε μόνος του τα τελευταία χρόνια για να του πάει φαγητό. Όταν όμως μπήκε στο σπίτι, υπέστη σοκ, καθώς ο 83χρονος ήταν νεκρός.

Έντρομη η γυναίκα ειδοποίησε γείτονες που κάλεσαν την Αστυνομία, άντρες της οποίας έφτασαν στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή. Όπως διαπιστώθηκε, όλοι οι χώροι του σπιτιού ήταν αναστατωμένοι, γεγονός που μαρτυρά ότι κίνητρο του δράστη ή των δραστών της στυγερής δολοφονίας ήταν η ληστεία.


Δράστες φέρονται να είναι τρεις ρομά που είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους κατοίκους της Αλμωπίας με κλοπές και διαρρήξεις που πραγματοποιούσαν τα τρία τελευταία χρόνια. Η παρουσία τους στην περιοχή οδήγησε στην υποψία ότι μπορεί το έγκλημα να έχει γίνει από τους τρεις συγκεκριμένους ρομά από το Μελίσσι. Μετά την σύλληψή τους ο ένας από τους ανήλικους ομολόγησε  τη δολοφονία του 83χρονου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας, τρία άτομα, ηλικίας 28, 16 και 17 ετών, τα οποία είχαν αρχικά συλληφθεί στις 11 Ιουνίου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι το μεσημέρι της 31ης εισήλθαν στην οικία του 83χρονου και αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του στην οικία, του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο και τον φίμωσαν.

Στη συνέχεια, αφαίρεσαν από την οικία ένα παλαιό περίστροφο, το χρηματικό ποσό των 50 Ευρώ, ένα γεωργικό μηχάνημα χειρός, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα. Κατόπιν, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.