Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Φυλακισμένοι Αλβανοί είχαν διαρρήξει 57 σπίτια !!

Δεν είχαν αφήσει μέρος στη χώρα που να μη «χτυπήσουν» δυο Αλβανοί διαρρήκτες που  είναι ήδη έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, για διακεκριμένες κλοπές! Η έρευνα για τη δράση τους οδήγησε στην εξιχνίαση 57 (!) διαρρήξεων και κλοπών στην Αργολίδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία και την Ημαθία!
 
Οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 34 χρόνων είχαν συστήσει σπείρα μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους από τις αρχές Οκτωβρίου του 2013 και από τότε είχαν διαπράξει 21 διαρρήξεις και κλοπές και πέντε απόπειρες στην Αργολίδα, 16 στην Θεσσαλονίκη, οκτώ στη Χαλκιδική, πέντε στην Πιερία και δύο στην Ημαθία, από τις οποίες είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τα 290.000 ευρώ!
 
Όλες οι υποθέσεις αποκαλύφθηκαν από την πολύμηνη έρευνα που έκαναν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κρανιδίου και της Ασφαλείας Ναυπλίου και σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. 
 
Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση του συνεργού τους και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων κλοπών.