Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σύλληψη 2 Βουλγάρων για μαστροπεία στη Λαμία

Συνελήφθησαν, χθες (24-06-2014) το μεσημέρι στη Λαμία, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία.
 
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία οι δράστες, κλείνοντας ραντεβού μέσω κινητού τηλεφώνου, εξέδιδαν 32χρονη ομοεθνή τους έναντι χρηματικού αντιτίμου, ήρθαν σε επικοινωνία χθες το μεσημέρι με τον 40χρονο, όπου συμφωνήθηκε συνάντηση σε περιοχή της Λαμίας, με σκοπό την ερωτική συνεύρεση, έναντι χρηματικού ποσού.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά, κατά την διάρκεια της οποίας ο 40χρονος παρέδωσε την 32χρονη σε αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, που προσποιούταν τον πελάτη, έναντι του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού το οποίο είχε προσημειωθεί, ενώ ο 38χρονος ανέμενε σε κοντινό σημείο, όπου παρακολουθούσε τον χώρο προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η συναλλαγή.
 
Άμεσα οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του 40χρονου και κατασχέθηκαν, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και το κινητό τηλέφωνο με το οποίο είχε συμφωνηθεί το ραντεβού.
 
Σε βάρος της 32χρονης, βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς παράβαση πταισματικού χαρακτήρα, με βάση τον Νόμο 2734/99 «περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων».
 
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.