Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑΓΥΦΤΩΝ... ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΗΣ ΟΜΑΔΑ!!!

Με αφορμή την κοινή συνέντευξη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας των υποψήφιων Δημάρχων για την πόλη της Θήβας, σας ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Αγώνα της Συνέλευσης των κατοίκων του Πυριού Θηβών συναντήθηκε με τους παραπάνω (επίσημα υποψήφιους Δημάρχους της πόλης μας) όπου και αποσπάσθηκε η δέσμευση του καθενός για την επίλυση του ζητήματος του παράνομου καταυλισμού των Ρομά και, κυρίως, διαπιστώθηκε η ταύτιση των απόψεων πάνω στους κομβικούς άξονες του τρόπου επίλυσής του.

Το επίμαχο ζήτημα αποτελεί «καυτή πατάτα» που ο κάθε Δήμαρχος θα ευχόταν να μην έχει στα χέρια του. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι ανήκει στην περιγραφή εργασίας της κάθε Δημοτικής Αρχής της Θήβας ως το πιο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα της πόλης σε όρους αφενός ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου περιθωριοποίησης τμήματος των καταυλισμένων Ρομά που επιβαρύνεται από την έξαρση παραβατικότητας που αναβλύζει από συγκεκριμένες «πηγές» (πηγές ναρκωτικών και κάθε άλλου είδους εγκλήματος). Δεν είναι τυχαίο ότι ο δημοσιογράφος, κος Μερτζάνης, το έθεσε ως πρώτο ερώτημα στην εν λόγω εκπομπή.

Η επόμενη τετραετία που θα ανοίξει μπροστά στον εκλεγμένο Δήμαρχο θα αποτελέσει την κομβική θητεία για την επίλυση του ζητήματος για δύο λόγους:

Όσο και να πετά κάποιος τη «μπάλα εκτός γηπέδου», ο χρόνος είναι αρκετός ώστε να αναγκαστεί σε αποτελεσματικές ενέργειες.

Η Επιτροπή Αγώνα έχει εικόνα της κατάστασης, των αρμοδιοτήτων, των δυνατοτήτων και των περιορισμών που τίθενται για κάθε αρμόδια Αρχή, ενώ οι πολίτες του Πυριού χαρακτηρίζονται από ομοθυμία (συγκεκριμένα: αγανάκτηση) σχετικά με την ηθελημένη ή μη εγκατάλειψη του καταυλισμού και της Θήβας στο έλεος της παρανομίας και του εγκλήματος.

Είναι βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου οι δεσμεύσεις δίδονται εύκολα ακόμη κι όταν αυτές συνοδεύονται από όρκους ηθικής, αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Οι πολίτες του Πυριού και η Επιτροπή Αγώνα θα είναι απέναντι και δίπλα, δίπλα και απέναντι στην εκάστοτε δημοτική αρχή η οποία θα αναλάβει τον ρόλο που οφείλει να έχει. Δηλαδή, να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών στους οποίους οφείλει την ύπαρξή της.