Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Φωτορεπορτάζ: Αμόκ επιθέσεων Αραβόφωνων Μουσουλμάνων σε Εκκλησίες της Κρήτης!

ekklisaki-ierosyloi-aravika
Στην Αγία Βαρβάρα “χτύπησαν” αυτή τη φορά οι μουσουλμάνοι ιερόσυλοι, που έχουν βεβηλώσει πολλά εκκλησάκια στο Νομό Ηρακλείου, καθιστώντας πλέον τη σύλληψη τους, ως μια επιτακτική ανάγκη!


Οι άγνωσοι δράστες έκαναν τη νέα τους επιδρομή σε ένα μικρό εκκλησάκι, αυτό του Αγίου Γεωργίου. Ο εφημέριος του χωριού, σύμφωνα με τις πληροφορίες του creteplus, δήλωσε ότι οι δράστες αυτή τη φορά… σεβάστηκαν το ναό, αφού δεν πήγαν να βάλουν φωτιά όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Ωστόσο έγραψαν στους τοίχους και πάλι αραβικά, ενώ πριν φύγουν είχαν φροντίσει να σπάσουν και το μάρμαρο, στο οποίο αναγραφόταν η ημερομηνία θεμελίωσης του ναού.

Υπενθυμιζεται ότι στις 31 Μαρτίου οι δράστες έβαλαν στόχο το εκκλησάκι της Παναγίας Καρδιώτισσας στον Προφήτη Ηλία, στη θέση “Ξερή Κάρα”. Οι δράστες τότε, όχι μόνο έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, αλλά προσπάθησαν να βάλουν φωτιά, καίγοντας άμφια και ιερά σκεύη!

Κάτοικος του χωριού, είδε κατά τύχη τους καπνούς που έβγαιναν από το εκκλησάκι και ειδοποίησε τις Αρχές. Αστυνομία και Πυροσβεστική έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημιές από τη φωτιά.
πηγη