Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Έρχονται κατα εκατοντάδες οι λαθρομετανάστες και εμεις τους μεταφέρουμε στην Αθήνα και τους αφήνουμε να αλωνίζουν..



Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν 86 ενήλικες Αιγύπτιοι από τους λαθρομετανάστες που βρέθηκαν στα Χανιά την... προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου – μετά τις σχετικές διαδικασίες – να προωθηθούν πίσω στην χώρα τους.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγυιάς παραμένουν 102 Αιγύπτιοι που στην πλειοψηφία τους είναι 16 – 18 ετών, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν σε ξενώνες ανήλικων μεταναστών που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο μεταξύ άγνωστο είναι το μέλλον για τους 154 Σύριους , άντρες γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι – σύμφωνα με την νομοθεσία – αφέθησαν ελεύθεροι με τον όρο εντός έξι μηνών να φύγουν από την χώρα, εκτός εάν ζητήσουν και τους δοθεί πολιτικό άσυλο, ως προερχόμενοι από εμπόλεμη χώρα.

Οι περισσότεροι από τους Σύριους (105 άνθρωποι) – μέσω της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Πρόνοιας - φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της Νέας Χώρας , και οι υπόλοιποι 49 σε χώρους αλληλέγγυων φορέων.

Όμως η χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας για την διαμονή στο ξενοδοχείο ήταν επαρκής μέχρι και σήμερα.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης στο Flashnews.gr, θα ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να παραταθεί η διαμονή τους εκεί, κάτι που είναι αβέβαιο για το αν εγκριθεί απο το Υπουργείο.

Απο την άλλη πλευρά, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που είχε έρθει στα Χανιά κα Ερασμία Ρουμανά, μιλώντας στο Flashnews.gr, είπε πως εαν οι Σύριοι θέλουν να χαρακτηριστούν ως πολιτικοί πρόσφυγες και να ζητήσουν άσυλο, θα πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα(!!!) και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.