Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Συνελήφθη στην Κύπρο καταζητούμενος Αλβανός φονιάς, υπεύθυνος για ληστείες και δολοφονίες στην Ελλάδα.


Αλβανό με πολλά ονόματα και πολλές ημερομηνίες γέννησης συνέλαβε σήμερα το πρωί ο Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός (ΕΑΟ) της Κυπριακής Αστυνομίας, σε χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Ο Αλβανός καταζητείται από τις ελληνικές αρχές για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και σωρεία άλλων αδικημάτων.
 
Από τα στοιχεία που δόθηκαν δεν είναι σαφές ούτε το πραγματικό του όνομα ούτε η ακριβής ημερομηνία γέννησης του. Πρόκειται για Αθάνι Αστρίτ, ή Θαθάνι Τίτι, ή Θαθάν Τζόρτζιο, ή Ασάνι  Αστρίτ, ή Αστρίτ Τζόρτζιο, ο οποίος έχει γεννηθεί την 1/5 ή του 1983, ή του 1984, ή του 1985 ή του 1986.
 
Ο Αλβανός συμμετείχε στη σπείρα που στις 2 Ιουνίου 2012 είχαν σκοτώσει στη Καισαριανή έναν 30χρονο και είχαν τραυματίσει τον 32χρονο αδελφό του.
 
Επίσης κατηγορείται για 17 ένοπλες ληστείες σε οικίες, 18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ, τρεις ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες, επτά ένοπλες συμπλοκές από τις οποίες οι έξι με αστυνομικούς, έξι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα και 17 κλοπές αυτοκινήτων.
 
Οι πληροφορίες για την παρουσία του στη Κύπρο δόθηκαν πριν από αρκετό καιρό στη κυπριακή αστυνομία και πριν ένα μήνα έγινε επιχείρηση εντοπισμού του και πάλι από τον αντιτρομοκρατικό ουλαμό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα στοιχεία που είχαν στείλει οι ελληνικές αρχές αναφέρονταν σε άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο που κυκλοφορεί οπλισμένο.
 
Η σύλληψη του έγινε χωρίς να φέρει αντίσταση. Στη κατοχή του βρέθηκε ένα περίστροφο, ένα σακουλάκι με χρυσαφικά (προϊόν ληστείας) ενώ εντοπίστηκαν και 12 φυτά κάνναβης που καλλιεργούσε σε φάρμα. Μαζί του συνελήφθη και ένα Κύπριος ο οποίος τον φιλοξενούσε.
 
Ο Αλβανός καταζητούμενος θα ανακριθεί για τη διάπραξη αδικημάτων στη Κύπρο και στη συνέχεια θα εξεταστεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση του στην Ελλάδα... ( μάλλον για να πάρει άδεια ...)