Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δύο Πακιστανοί κι ένας Ιταλός συνελήφθησαν για την τραγωδία στον παιδότοπο

Δύο Πακιστανοί κι ένας Ιταλός είναι οι συλληφθέντες από την αστυνομία Ελληνικού ως υπεύθυνοι στο φονικό (γιατί περί φονικού πρόκειται) που έγινε στον παιδότοπο Happy Fun που βρίσκεται στα όρια των δήμων Ελληνικού και Γλυφάδας με ένα νεκρό 13χρονο νεκρό και την 9χρονη αδελφούλα του να χαροπαλεύει.

Ο παιδότοπος-πισίνα ιδιοκτησίας Χάρη Παπαδόπουλου είχε λάβει άδεια λειτουργίας από τον δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο Χρήστος Κορτζίδης.

Το γεγονός ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν απλώς ανύπαρκτα μήπως θα πρέπει να οδηγήσει σε αναζήτηση ευθυνών πέρα από αυτές των Πακιστανών;

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, τα δύο αδελφάκια βρίσκονταν μέσα σε έναν φουσκωτό με ήλιο κύλινδρο που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια πισίνα (επίσης φουσκωτή).
Κάποια στιγμή, λόγω των δυνατών ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή, ο αέρας σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο στον οποίο βρίσκονταν τα δύο παιδιά και αφού έκανε μια «πτήση θανάτου», χτύπησε σε σιδεριές και προσγειώθηκε στο έδαφος σε βράχο σε απόσταση 30 μέτρων, περίπου, από τη φουσκωτή πισίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο Παίδων όπου μεταφέρθηκαν τα παιδιά, όπως μετέδωσε το Mega, οι γιατροί επί 40 λεπτά χρησιμοποίησαν κάθε τεχνική ανάνηψης για να επαναφέρουν τον 13χρονο, ενώ στο τέλος τον διασωλήνωσαν, χωρίς όμως, επιτυχία.

«Ημουν στο σπίτι και άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Βγήκα και είδα το κοριτσάκι πεσμένο στο δρόμο. Φέραμε μια κουβέρτα το τυλίξαμε. Ζητάγαμε το πιο απλό, λίγο νερό από του λούνα παρκ αλλά είχαν όλοι εξαφανιστεί», τόνισε κάτοικος της περιοχής καταγγέλοντας, παράλληλα, ότι άργησαν να έλθουν τα ασθενοφόρο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr