Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών στις φυλακές Ναυπλίου. Σοβαρά τραυματίας ένας Νιγηριανός

Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές ΝαυπλίουΆλλο ένα περιστατικό βίας και αίματος ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο όσων συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας απο αλλοδαπούς, αυτή τη φορά στις φυλακές Ναυπλίου όπου έγινε συμπλοκή μεταξύ ομάδων αλλοδαπών κρατουμένων.

Μια ομάδα δέκα ή περισσότερων αλλοδαπών, που ήταν οπλισμένοι με σιδερένια ρόπαλα(!!!), τα οποία είχαν ξηλώσει από τη μεταλλική κάσα μιας πόρτας στον εσωτερικό χώρο των φυλακών χωρίς να τους αντιληφθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, επιτέθηκαν την ώρα του προαυλισμού σε έναν 38χρονο Νιγηριανό και άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα!

Το θύμα τραυματίστηκε βαρύτατα και, μόλις οι δεσμοφύλακες απομάκρυναν τους επιτιθέμενους, μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο Ναυπλίου όπου εισήχθη στην χειρουργική μονάδα και υποβλήθηκε σε πολλαπλές επεμβάσεις, κυρίως στο κρανίο.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ στις φυλακές βρίσκεται σε εξέλιξη διπλή έρευνα, τόσο για τις συνθήκες που οδήγησαν στην ομαδική επίθεση εναντίον του, όσο και για το πώς εξοπλίστηκαν οι κρατούμενοι κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών.