Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Εύβοια : Δύο λαθρομετανάστες διακινούσαν λαθραία τσιγάρα με κλεμμένη μηχανή


Καλά είχαν οργανώσει τη διακίνηση χιλιάδων λαθραίων πακέτων τσιγάρων, δυο Πακιστανοί που ζούσαν μόνιμα στην Εύβοια… Πριν από πέντε χρόνια είχαν κλέψει μια μοτοσικλέτα και χρησιμοποίησαν τον κινητήρα της σε άλλη, επίσης κλεμμένη, με την οποία μετέφεραν το εμπόρευμά τους!

Τα στοιχεία για την δράση των δυο αλλοδαπών ηλικίας 46 και 41 χρόνων έφτασαν στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας, οι οποίοι έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι τους στη Νέα Αρτάκη και βρήκαν μέσα 2.635 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Η μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη στην αυλή κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι διαπίστωσαν από τον έλεγχο που έκαναν ότι ανήκε σε έναν 24χρονο κάτοικο Χαλκίδας και είχε κλαπεί μεταξύ 18 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου του 2012!

Αλλά και ο κινητήρας, προερχόταν από τη μοτοσικλέτα ενός 40χρονου κατοίκου Χαλκίδας η οποία είχε κλαπεί το Σεπτέμβριο του 2009!

Οι δυο Πακιστανοί συνελήφθησαν με κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και κλοπές τροχοφόρων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ενώ η μηχανή και ο κινητήρας επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους και τα λαθραία πακέτα τσιγάρων εστάλησαν στο Τελωνείο Χαλκίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό Δημόσιο.