Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλβανών που ρήμαζε σπίτια

Οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν ρημάξει έντεκα σπίτια τα τελευταία δύο χρόνια

 

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης Αλβανών -και ενος έλληνα- που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική, στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τη Λάρισα, την Κρήτη, τα Γρεβενά, τη Χίο, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα μέλη της σπείρας, τρεις Αλβανούς και έναν Έλληνα.

Η σπείρα πριν τη σύλληψη είχε διαρρήξει δύο σπίτια σε χωριά της Λάρισας, έγιναν όμως αντιληπτοί όταν προσπάθησαν να πουλήσουν σε ενεχυροδανειστήριο τα κλοπιμαία.
Οι συλληφθέντες είχαν δράση εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον.

Συνήθως, κάποιοι ήταν οι τσιλιαδόροι ενώ οι υπόλοιποι παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τις πόρτες εισόδου, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, κάθε φορά χρησιμοποιούσαν διαφορετικό αυτοκίνητο, το οποίο νοίκιαζαν με αληθινά ή ψεύτικα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι η σπείρα έχει διαπράξει 11 διαρρήξεις.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε διαβατήρια των ελληνικών αρχών, ένα πλαστό διαβατήριο αλβανικών αρχών, μία πλαστή άδεια ικανότητα οδήγησης αλβανικών αρχών, διάφορα κινητά τηλέφωνα, πλήθος κλοπιμαίων, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία αλλά και 225 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.