Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σύλληωη Πακιστανού λαθρομετανάστη που δήλωνε αφγανός με πλαστά χαρτιά

Εύβοια: Η λύση για τον Πακιστανό ήταν... να το παίζει Αφγανός - Ο έλεγχος τον ''ξεσκέπασε''!Ήταν χθες το πρωί (31-03-2014) στο Βασιλικό, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας συνέλαβαν τον 42χρονο Πακιστανό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, κλοπή, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 42χρονο έξω από την οικία του, εκείνος υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, με στοιχεία υπηκόου Αφγανιστάν και τη φωτογραφία του, το οποίο όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ήταν πλαστό, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε το διαβατήριο του με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας του και κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με το eviazoom, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο 42χρονος προέβη στην έκδοση του ανωτέρου δελτίου με τα ψευδή στοιχεία, το οποίο χρησιμοποιούσε κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την νομιμότητα παραμονής του στη χώρα μας.

Επιπλέον, στη κατοχή του 42χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, με αλλοιωμένο τον αριθμό πλαισίου, την οποία όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει ο ίδιος από την περιοχή, το τελευταίο τετράμηνο,

Ακόμη 7 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να αποδοθούν οι διαφυγόντες δασμοί και ένα γυναικείο ρολόι χειρός, την κατοχή του οποίου δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.