Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ακόμη 45 λαθρομετανάστες και μελλοντικοί «Έλληνες» πολίτες στη Μυτιλήνη


Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία με την αδιάκοπή ροή λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου που πλέον γίνεται βάσει συστήματος και πάγιων διαδικασιών. Βάρκα με 45 λαθρομετανάστες αφού απέπλευσε από τις τουρκικές ακτές τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με την τουρκική Ακτοφυλακή να τους κατευοδώνει ευχόμενη «καλό ταξίδι» προς την νέα τους πατρίδα, πέρασε στα Εθνικά(;) χωρικά ύδατα.

Επειδή όμως το Λ.Σ δεν μπορεί να βρίσκεται παντού η βάρκα πέρασε χωρίς να εντοπιστεί από τα πλωτά του Λ.Σ. με αποτέλεσμα οι λαθροδιακινητές να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στον εντοπισμό της ελληνικής ακτής.

Κανονικά η πάγια διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει τον εντοπισμό της βάρκας από το Λ.Σ. εν συνεχεία δημιουργία ρήγματος στη βάρκα, ώστε αυτή να αρχίσει να βυθίζεται και στη συνέχεια διάσωση από τα πλωτά μέσα.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν υπήρξε εντοπισμός. Βάσει  όμως της εναλλακτικής πάγιας διαδικασίας και όπως προβλέπεται, οι λαθροδιακινητές έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο και έτσι κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνουν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου Μυτιλήνης και ότι βρίσκονται –φυσικά- σε κίνδυνο.

Έπρεπε οπωσδήγποτε να εντοπιστούν για να τρυπήσουν στη συνέχεια τη βάρκα. Ούτε όμως και μετά το τηλεφώνημα κατάφεραν τα πλωτά του Λ.Σ. να τους εντοπίσουν και έτσι οι 45 λαθρομετανάστες μαζί με τους διακινητές τους αναγκάστηκαν και αποβιβάστηκαν σε ακτή στην περιοχή Παπάδος Γέρας Μυτιλήνης. Μετά τον εντοπισμό των 45 ατόμων  οι έρευνες του Λιμενικού στη θάλασσα σταμάτησαν και συνεχίζονται από ξηράς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι μετανάστες που πιθανόν διασκορπίστηκαν.

Το σκάφος με τους λαθροδιακινητές φρόντισε στη συνέχεια να αποχωρήσει ταχύτατα προς την τουρκική ακτή.

Και για να ευθυμήσουμε λίγο οι  45 λαθρομετανάστες αφού  «συνελήφθησαν» για παράνομη είσοδο στη «χώρα» προφανώς θα φιλοξενηθούν για κάποιες ημέρες στην όμορφη Μυτιλήνη πριν αναχωρήσουν για Αθήνα για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή.

Θα τους έχει επιδοθεί βέβαια πρώτα το γνωστό χαρτί όπου θα τους λέει ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τη «χώρα» εντός 30 ημερών αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως καμία ουσιαστική αξία έχει αυτό και φυσικά ουδεμία συνέπεια θα έχουν.

Συνέπειες έχουν μόνο οι Έλληνες όταν δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία για παράδειγμα. Οι λαθρομετανάστες απλά είναι υπεράνω του "νόμου".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr