Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις αλλοδαπών για εκβίαση και σωματική απειλή

Συνελήφθησαν στην περιοχή του κέντρου, ένας 30χρονος αλλοδαπός με τον 36χρονο ομοεθνή συνεργό του, οι οποίοι ενεργούσαν κατόπιν εντολών και για λογαριασμό 43χρονης γυναίκας, που εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην περιοχή της Τούμπας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εκβίασης κατά συναυτουργία, της Αντίστασης και της Ηθικής αυτουργίας σε Εκβίαση. 

Προηγήθηκε καταγγελία 60χρονου σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα από 26-02-2014 έως και την 11-03-2014, δύο άτομα, με απειλές κατά της ζωής του, απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 30.000 ευρώ, για υποτιθέμενη οφειλή του καταγγέλλοντα στην 43χρονη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, σε προκαθορισμένη συνάντηση του 60χρονου με τον 30χρονο άντρα για την καταβολή μέρους του χρηματικού ποσού, συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης, τόσο ο 30χρονος, όσο και ο 36χρονος συνεργός του, που τον ανέμενε σε κοντινό σημείο, οι οποίοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να διαφύγουν.

Λίγο αργότερα, στην περιοχή της Τούμπας, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 43χρονη γυναίκα για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της εκβίασης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκη.