Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αλβανός έγκλειστος σε φυλακές αρχηγός κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης


Κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Ρόδο και στο οποίο ηγετικό ρόλο είχε έγκλειστος σε φυλακές της χώρας, εξάρθρωσε η αστυνομία, προχωρώντας σε τέσσερις συλλήψεις.
 
Το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε τρεις άνδρες ηλικίας από 25 έως 30 ετών, και σε μία 26χρονη, όλοι Αλβανοί ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση άλλων δύο ατόμων, ενός 30χρονου ημεδαπού και ενός 31χρονου Αλβανού. Ο τελευταίος μάλιστα, είναι ο αρχηγός της οργάνωσης και βρίσκεται έγκλειστος σε κατάσταση κράτησης της χώρας, καθώς είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια για παρόμοια αδικήματα.
 
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος είχε τον πλήρη έλεγχο της διακίνησης και των εσόδων. Το κύκλωμα άρχισε την παράνομη δράση του το αργότερο τον Αύγουστο του 2013. Κάποια από τα μέλη του παραλάμβαναν και έκρυβαν τα ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές του νησιού και στη συνέχεια άλλα μέλη διέθεταν την ηρωίνη σε χρήστες.
 
Μετά από έρευνα που έγινε στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 895 γραμμάρια ηρωίνης και 4.530 ευρώ.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διερευνηθεί όλο το εύρος της δράσης του κυκλώματος και τυχόν διασυνδέσεις του με άλλες οργανώσεις.