Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Χειροπέδες σε Αλβανό που εκβίαζε επιχειρηματία για να μην…απαγάγει τα παιδιά του!

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 55χρονος Αλβανός για εκβίαση σε βάρος επιχειρηματία και αντίσταση.


Ειδικότερα, στις 3-2-2014 προσήλθε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ημεδαπός ιδιοκτήτης εταιρείας και κατήγγειλε ότι, στις αρχές του Ιανουαρίου τον προσέγγισε 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην εταιρεία του, και του είπε ότι τρεις (3) αλλοδαποί του πρότειναν να οργανώσουν την απαγωγή ενός από τα παιδιά του.

Εκείνος θα λάμβανε το 20% από τα λύτρα, παρέχοντας τους πληροφορίες που θα τους διευκόλυναν στην επιτυχία του σχεδίου τους. Ο ίδιος ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι δεν θα συμμετείχε στο σχέδιο αν του κατέβαλε ο ίδιος το χρηματικό ποσό των 7.200 ευρώ, για να εξοφλήσει οφειλή που είχε στα συγκεκριμένα άτομα. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και ο 55χρονος τον προειδοποίησε ότι θα προχωρούσε το σχέδιο της απαγωγής.

Μετά από συνεννόηση με τους αστυνομικούς, προχθές (6-2-2014) το μεσημέρι κανονίσθηκε συνάντηση μεταξύ του επιχειρηματία και του 55χρονου και ο δεύτερος παρέλαβε το ποσό των 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά τη στιγμή της επιχείρησης για τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς, ο 55χρονος τους επιτέθηκε επιχειρώντας να διαφύγει.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.