Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που είχε ρημάξει τα Χανιά

astynomia-ereunaΣχεδόν 50 σπίτια "άνοιξε" η συμμορία των εννέα συνολικά τσιγγάνων ΡΟΜΑ , η οποία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

 

Η δράση των κακοποιών ξεκίνησε από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2013 με την τελευταία διάρρηξη στις 11 Φεβρουαρίου του 2014.

Όπως γράφει το flashnews, δύο ημέρες μετά, στις 13 Φεβρουαρίου και μετά από έρευνα δύο μηνών, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια των ρομά.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα από 29 έως 52 ετών, (αναζητούνται άλλοι τρεις) οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας με διαρκή δράση, η οποία μέσα σε σχεδόν δύο μήνες, διέρρηξε 48 (!) σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Τα μέλη της συμμορίας – με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά – έκλεψαν συνολικά χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 337.000 ευρώ και χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ.

Στις διαρρήξεις χρησιμοποιούσαν είτε δικά τους είτε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ να σημειωθεί πως κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν 10.000 ευρώ, μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων, τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις και πολυτελή αυτοκίνητα, όπως δύο τζιπ BMW και μια BMW 316.

Ειδικά τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν γιατί αποκτήθηκαν με χρήματα που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες.

Να σημειωθεί πως ένας από τους συλληφθέντες – 25 ετών – είχε και κατάστημα πώλησης χαλιών, στο οποίο έγινε έλεγχος από Εφοριακούς και διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Και οι έξι οδηγήθηκαν στις Δικαστικές αρχές, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.