Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα Βουλγάρων που έκλεβε οχήματα στη νότια Λακωνία


Εξαρθρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης Βοιών, εγκληματική ομάδα Βουλγάρων, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά τριάντα κλοπές, αλλά και απόπειρες κλοπών σε αυτοκίνητα, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς και του Ευρώτα Λακωνίας.
 
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης τρεις Βούλγαροι ηλικίας 19, 21 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και μία 15χρονη Βουλγάρα, η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψή τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς και του Ευρώτα Λακωνίας, τριάντα διαρρήξεις και κλοπές σε οχήματα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητα καυσίμων, τμήματα εξαρτημάτων από τα οχήματα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
 
Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που η συνολική του αξία ξεπερνά τις 4.300 ευρώ.
 
Μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Γυθείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr