Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη ο δολοφόνος των αστυνομικών στο Ρέντη που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

4c4c76675350a268e221af5ab67960c9_M Συνελήφθη στο Μενίδι, σύμφωνα με πληροφορίες, "ομογενής" από το Καζακστάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη τον Μάρτιο του 2011.

Ο συλληφθείς αναζητείτο για περισσότερο από έναν χρόνο. Η σύλληψη έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Υπενθυμίζουμε:
Ο ομογενής (ελληνοποιημένος αλλοδαπός) από το Καζακστάν Γιώργος Εμερζίδης κατά τη διάρκεια της δίκης εμφανιζόταν κανονικά στο δικαστήριο. Ωστόσο, την τελευταία ημέρα, βλέποντας προφανώς πως δεν θα αποφύγει την καταδίκη, εξαφανίστηκε και από τότε αναζητούνταν.

Πιο συγκεκριμένα:
Ο 23χρονος με το ψευδώνυμο “Γιούρα”, είχε αποφυλακιστεί ενώ ήταν προφυλακισμένος μετά τη συμπλήρωση του 18μηνού όμως παρουσιάστηκε κανονικά στη δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εμερτζίδης έπεσε χθες το βράδυ σε μπλόκο των αστυνομικών στην περιοχή του Μενιδίου και μετά από ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του συνελήφθη και αναμένεται να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
Συνελήφθη σήμερα (6-2-2013) τα ξημερώματα, στην περιοχή των Αχαρνών, 26χρονος ομογενής, ο οποίος αναζητούνταν για την εμπλοκή του στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας των δυο Ειδικών Φρουρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, την 1-3-2011 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Για την ανθρωποκτονία και τα λοιπά αδικήματα που έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο συλληφθείς διώκετο με καταδικαστική Απόφαση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή δις ισόβια κάθειρξη, επιπλέον κάθειρξη 62 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Υπενθυμίζεται ότι αναζητούνταν από 20-3-2013, όταν δεν εμφανίστηκε στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, στο οποίο εκδικάζονταν η συγκεκριμένη υπόθεση, παραβιάζοντας και τους περιοριστικούς όρους διαμονής, που του είχαν επιβληθεί με βούλευμα, μετά την αποφυλάκιση του την 2-10-2012.
Η σύλληψη του επετεύχθη κατά τη διάρκεια διενεργείας ελέγχων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, ενώ σήμερα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.