Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Θήβα: ΡΟΜΑ έκλεψαν 400 ευρώ από γριούλα

Συνελήφθησαν, χθες σε περιοχή της Θήβας, τρεις τσιγάνοι ΡΟΜΑ, ηλικίας 20, 19 και 18 ετών αντίστοιχα,
σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από σπίτι ηλικιωμένης στη Χαλκίδα.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί, οι τρεις δράστες μπήκαν στο σπίτι της 78χρονης στη Χαλκίδα και με την μέθοδο της απασχόλησης, έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και έφυγαν με φορτηγο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ηλικιωμένη στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην Εύβοια όσο και στην Βοιωτία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας.

Οι τρεις ΡΟΜΑ οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, όπου αναγνωρίστηκαν από την 78χρονη,  ως οι δράστες της σε βάρος της κλοπής και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Γίνεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.