Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ, ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΑ

KOUPA
 Ύστερα από τη διαρκή και στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές Αρχές ασφαλείας και την αξιοποίηση πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη σήμερα (25-01-2014) τα ξημερώματα στην Αλβανία, ο καταζητούμενος Αλβανός κακοποιός Kupa Ilir.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανωτέρω είχε αποδράσει μαζί με άλλους δέκα ομοεθνείς του, την 22-03-2013, από τις Φυλακές Τρικάλων.
Αναζητείτο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης (ερυθρά αγγελία), ενώ σε βάρος του εκκρεμεί σωρεία ποινικών διώξεων των Εισαγγελικών Αρχών της χώρας μας για σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη διαδικασία έκδοσής του στη χώρα μας.
Ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα μετά τη συμπλοκή και δολοφονία του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας, στις 17 Ιουνίου 2013, μαζι με πέντε από τους συνολικά επτά δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, είχαν διαφύγει στα όρη της Φθιώτιδας και Αιτωλίας προκαλώντας ένα πρωτόγνωρο κυνηγητό αναζήτησης τους από τις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΕΚΑΜ.

Είχε προηγηθεί η συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου μία από τις σφαίρες των σκληρών κακοποιών είχε σκοτώσει την 25χρονη ξενοδοχουπάλληλο Κατερίνα Ζώγαλη. Στο πρωτόγνωρο αντάρτικο  οι επικίνδυνοι δραπέτες μπήκαν σε τουλάχιστον 30 ακατοίκητα εξοχικά σπίτια διαφόρων περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αναζητώντας ξεκούραση, τροφή, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και ότι άλλο θεωρούσαν χρήσιμο για την προσπάθεια διαφυγής τους.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 27χρονο, διαφεύγουν τη σύλληψη ο 25χρονος Κλεμέντ Κάλα και ο 40χρονος Αντμίρ Μουρατάι, που ανήκαν σε επικίνδυνη σπείρα ληστών.

Σε αυτούς αποδίδεται και η ληστεία με λεία περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 16 Μαίου, ενώ ήταν καταζητούμενοι δραπέτες.

Αναζητείται επίσης, ο 27χρονος Λούλι Φλολάντ, αρχηγός σε πολυμελή συμμορία Αλβανών, που λήστευε ηλικιωμένους στην περιοχή του Βόλου.

Στη δράση τους συμπεριλαμβάνεται και η δολοφονία 55χρονης γυναίκας. Τη λίστα των αναζητούμενων δραπετών συμπληρώνει ο 30χρονος Φάτος Σουλά-Μπράχα, μέλος ομάδας που διέπρατε ληστείες και κλοπές.