Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αθήνα: Δύο συλλήψεις λαθρομεταναστών για ληστείες



Στην Αθήνα, στις 22 Δεκεμβρίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης  δύο αλλοδαποί, ένας 40χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, απείθεια, αντίσταση και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες το πρωί της 22ας Δεκεμβρίου επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δε σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγουν. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα, αλλά οι δύο αλλοδαποί προέβαλλαν αντίσταση και με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησαν να αποφύγουν τη σύλληψη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες το τελευταίο τετράμηνο παραβιάζοντας πόρτες εισόδου, πραγματοποίησαν τρεις διαρρήξεις σε οικίες στην Αθήνα, αφαιρώντας κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας, αντίστασης, πλαστογραφίας και παράβασης των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών.
Στην κατοχή του και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στις οικίες τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-Πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές)
-Πλήθος εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων (αυτοσχέδιων και επαγγελματικών) που χρησιμοποιούνται για τη διάρρηξη κλειδαριών ασφαλείας τόσο παλαιού, όσο και τελευταίου τύπου.
-Tο χρηματικό ποσό των 4.485 ευρώ, 25 λιρών Αγγλίας, 3 δολάριων ΗΠΑ και 16 Λέι Ρουμανίας.

Σε βάρος του 20χρονου υπηκόου Αλβανίας είχε σχηματισθεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία, διότι στις 22-1-2013 είχε εισέλθει, μαζί με δύο ακόμα συνεργούς του σε οικία στις Σπέτσες και αφού ακινητοποίησαν την ένοικο, ερεύνησαν το χώρο και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

Οι δύο συνεργοί του συνελήφθησαν, ενώ ο 20χρονος διέφυγε. Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ετών. Επίσης, ο 20χρονος είχε συλληφθεί στις 20-5-2013 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, καθώς επέβαινε μαζί με αλλοδαπή φίλη του σε κλεμμένο δίκυκλο και στην κατοχή τους βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά κατάφερε να αποδράσει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τα κλοπιμαία θα εκτίθενται στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Λ. Αλεξάνδρας 173), καθημερινά και κατά τις ώρες 10.00-13.00 και 18.00-21.00 για αναγνώριση από τους παθόντες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr