Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Αλβανοί έκλεβαν ακόμη και πινακίδες της Τροχαίας!



Υπαίτιοι ακόμη και για τροχαία ατυχήματα μπορεί να είναι οι αδίστακτοι Αλβανοί διαρρήκτες και «κυνηγοί» μετάλλων που, για να αυξήσουν τα έσοδά τους, έκλεβαν ακόμη και τις... πινακίδες οδικής σήμανσης από τους δρόμους! 

Οι δράστες άδειαζαν εργοτάξια και αποθήκες και γέμιζαν τη... δική τους!

Η σπείρα των Αλβανών χτυπούσε την τελευταία τριετία σε περιοχές της Καβάλας. Ωστόσο, ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί μόνο τέσσερις
διαρρήξεις, τρεις σε αποθήκες και μια σε ένα εργοτάξιο, από τα οποία έκλεψαν πλήθος εργαλείων, μηχανημάτων, ηλεκτρικών συσκευών, επίπλων και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τα 109.000 ευρώ!

Από τις έρευνες της Ο.Π.Κ.Ε. και του αστυνομικού τμήματος Ελευθερούπολης ταυτοποιήθηκαν δυο από τους δράστες ηλικίας 35 και 24 χρόνων, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν άλλους δύο αγνώστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους.

Σε βάρος τους  σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σχηματίστηκε σε βάρος ενός 44χρονου ομοεθνούς τους, στον οποίο διέθεσαν μέρος από τα κλοπιμαία.

Στα σπίτια των τριών αλβανών κατασχέθηκαν 25 ηλεκτρικά εργαλεία, επτά ηλεκτρικές συσκευές, δυο γεννήτριες, πλήθος καλωδίων, επίπλων, εργαλείων και μετάλλων, μεγάλο μέρος από τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους ενώ οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων αναζητούνται για να εξιχνιαστούν και άλλες κλοπές.