Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

44χρονος Βούλγαρος στη Θήβα έκρυβε λαθρομετανάστες στο αυτοκίνητό του


AFTOKONITOOO_474_355Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Θήβα, ένας 44χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι παράνομους μετανάστες, Συριακής καταγωγής (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 19 έως και 40 ετών.

Μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος βούλγαρος, διαπιστώθηκε ότι στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν κρυμμένοι κάτω από κλινοσκεπάσματα,πέντε από τους παράνομους μετανάστες, ενώ ο έκτος ήταν κρυμμένος στον χώρο των αποσκευών!

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν ο 44χρονος διακινητής και οι έξι μη νόμιμοι μετανάστες,ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες από τη Συρία, είχαν συμφωνήσει προ διημέρου με άνδρα Τουρκικής υπηκοότητας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, να τους μεταφέρει σε περιοχή του Έβρου,έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 με 4.000 ευρώ που έλαβε από τον καθένα.

Από την ανωτέρω περιοχή παρέλαβε, χθες πρωινές ώρες, ο 44χρονος τους λαθρομετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του Ι.Χ., στην Αθήνα .

Για την υπόθεση γίνεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών,ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του Τούρκου και συνεργού του 44χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.