Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κάτοικοι Αγ. Παντελεήμονα: “Καταγγέλουμε τους λασπολόγους δημοσιογράφους”


Κάτοικοι Αγ. Παντελεήμονα: “Καταγγέλουμε τους λασπολόγους δημοσιογράφους”Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή των κατοίκων και των επαγγελματιών του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα taxalia.blogspot.gr.

Καταγγέλλουμε μερίδα του Τύπου που τις τελευταίες ημέρες επιχειρεί συστηματικά να πετάξει τόνους λάσπης πάνω στους κατοίκους της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα και της ευρύτερης περιοχής του 6ου Δ.Δ. μέσα από άθλια ρεπορτάζ.

Για μία ακόμη φορά «δημοσιογράφοι» διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να συκοφαντήσουν για μία ακόμη φορά την περιοχή μας. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από ΜΜΕ που έχουν κάνει τον στρουθοκαμηλισμό πάγια τακτική τους. Εμείς αναρωτιόμαστε εάν οι ρεπόρτερ που ήρθαν στις γειτονιές μας για δήθεν «ρεπορτάζ» είδαν τα χάλια μας.

Αναρωτιόμαστε εάν είδαν τον εποικισμό της περιοχής από πληθυσμούς Ασιατών, Αφρικανών, Ρομά. Αναρωτιόμαστε εάν «είδαν» το παραεμπόριο των αλλοδαπών στις λαϊκές αγορές, αν «είδαν» τα χάλια έξω από την ΑΣΟΕΕ, αν «είδαν» την κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως. Αναρωτιόμαστε πόσους Έλληνες είδαν να κυκλοφορούν στην περιοχή. Αναρωτιόμαστε εάν μπήκαν σε πολυκατοικίες να μετρήσουν τα άδεια διαμερίσματα, όπου λίγα χρόνια πριν κατοικούσε κόσμος που αναγκάστηκε σε φυγή. Αναρωτιόμαστε εάν μέτρησαν στην Αχαρνών, στην Αριστοτέλους, στην Πλατεία Αμερικής, στην Κυψέλη τα μίνι μάρκετ, κουρεία, Ιντερνέτ, εμπορικά αλλοδαπών. Θα μας εξηγήσει κάποιος πού βρήκαν όλοι αυτοί οι «φτωχοί» και «κατατρεγμένοι» άνθρωποι τα χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν υπάρχουσες επιχειρήσεις ή για να φτιάξουν καινούριες;

Με τα κυκλώματα αυτά πότε θα ασχοληθούν;
Αναρωτιόμαστε πόσους από εμάς ρώτησαν εάν μπορούν να ζήσουν μέσα στις φαβέλες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της εισβολής, στην κυριολεξία, λαθρομεταναστών. Αναρωτιόμαστε εάν έψαξαν με την ίδια ζέση ποιά κυκλώματα τους φέρνουν, ποιά τους νοικιάζουν σπίτια, ποιά τους ταΐζουν, ποιά τους εκμεταλλεύονται, πώς ζούνε όλοι αυτοί οι πληθυσμοί, από ποιές δουλειές βγάζουν τα προς το ζην. Για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση, η οποία τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους διακινητές ανθρώπων και τις δήθεν ομάδες αλληλεγγύης, που έχουν γίνει πάμπλουτες από την κατάσταση αυτή. Με στοιχεία που έχουμε και που τα ΜΜΕ δεν δημοσίευσαν ΠΟΤΕ!

Σε καταστήματα Ιντερνετ αλλοδαπών γίνεται διακίνηση λαθρομεταναστών. Κανένα πρόβλημα παρά τις καταγγελίες. «Φρουτάκια» που έχουν βαφτιστεί Ιντερνέτ και καφενεία λειτουργούν ανενόχλητα εδώ και χρόνια, παρά τις καταγγελίες. Αλλοδαποί τσιλιαδόροι, αλλοδαποί πελάτες, αλλοδαποί και ημεδαποί ιδιοκτήτες. 93 ιντερνέτ, ιδιοκτησίας στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαπών, υπάρχουν στο 6ο Δ.Δ.. Οι ευαισθητούληδες δημοτικοί σύμβουλοι, που μας κατηγορούν ότι ενοχλούμαστε με τους αλλοδαπούς, ας ανοίξουν τα μάτια τους μήπως και δουν ότι ΜΟΝΟ αλλοδαποί αιτούνται αδείας Ιντερνέτ καφέ στις γειτονιές μας.

Η διακίνηση λαθρομεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας λαμβάνει χώρα τακτικά εδώ και μήνες. Άρτι αφιχθέντες λαθρομετανάστες παραλαμβάνονται από διακινητές και μεταφέρονται στα δεκάδες διαμερίσματα-ξενοδοχεία λαθρομεταναστών της περιοχής. Αυτά είναι γνωστά στην Αστυνομία εδώ και καιρό. Για κάποιον λόγο τα διαμερίσματα αυτά χαίρουν πιθανόν κάποιας ασυλίας, αφού ουδείς επεμβαίνει παρά τις καταγγελίες.

Ανενόχλητοι επίσης λαθρομετανάστες μεταφέρονται από τις γειτονιές μας προς άγνωστη κατεύθυνση με φορτηγάκια με Βουλγάρικες πινακίδες, τα οποία έχουν κατακλύσει την περιοχή και ουδείς ασχολείται. Ακόμη πιο ανενόχλητες είναι οι ορδές Ρομά που έχουν έρθει μαζικά τον τελευταίο καιρό. Κάποιος να μας ενημερώσει για το ποιά δουλειά κάνουν όλοι αυτοί οι Ρομά και για το πώς βρίσκουν τα χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο τους και τα έξοδα τους.

Εντελώς ανενόχλητοι οι Αφρικανοί πουλάνε ναρκωτικά στην Πλατεία Αμερικής, στην Κυψέλη, στην πλατεία Βικτωρίας. Ακόμη πιο ανενόχλητοι Έλληνες φραγκοφονιάδες νοικιάζουν τα σαβουροδιαμερίσματα τους και τα σαβουρομαγαζιά τους ως κατοικίες, παράνομα τζαμιά και εκκλησίες σε αλλοδαπούς. Ανάμεσα τους πολλοί δικηγόροι. Κυκλώματα από μεσίτες, δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές έχουν στήσει πάρτυ στις γειτονιές μας και ζουν εις βάρος μας παριστάνοντας τον «αλληλέγγυο της Εκάλης». Έχουν αναλάβει εργολαβία τις business των αλλοδαπών και φροντίζουν να τους ανοίξουν μαγαζιά, να τους βρουν διαμερίσματα, να τους γλυτώσουν από κυρώσεις, να τους φτιάξουν τα οικονομικά στα μαγαζιά - βιτρίνες που έχουν. Κανείς δεν γνωρίζει κάτι για αυτό;

Πλατείες, δρόμοι, πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από αλλοδαπούς νόμιμους και παράνομους, έμπορους ναρκωτικών και ναρκομανείς, μπεκρήδες, πόρνες, καροτσάκια με σκουπίδια, αυτοκίνητα αποθήκες ή σωρούς σκουπιδιών γενικώς. Παράνομα τζαμιά και αφρικανικές εκκλησίες συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητα, παρά την εισαγγελική παραγγελία για σφράγιση τους. Για ποιόν λόγο ο πρόξενος του Αφγανιστάν στην Βουλγαρία επισκέπτεται τον τελευταίο χρόνο επανειλημμένως το παράνομο «τζαμί» της οδού Καλύμνου;

Τί είδους ασυλία χαίρει ο εν λόγω χώρος και άλλοι αντίστοιχοι χώροι που έπρεπε να έχουν σφραγιστεί εδώ και καιρό; Για ποιον λόγο φυλασσόταν παλιότερα καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως με περιπολικό το «τζαμί» στην οδό Προύσσης; Κάποιο ρεπορτάζ για όλα αυτά ή μήπως θα βγάλει σπυράκια ο κ. Μούιζνιεκς, η Διεθνής Αμνηστία, τα διάφορα ακριβοπληρωμένα παρατηρητήρια και οι ΜΚΟ;

Εμείς ανακοινώνουμε πως δεν σκοπεύουμε να ξαναγυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω όταν η λέξη αλλοδαπός, γκέτο, λαθρομετανάστης ήταν ταμπού και όποιος μιλούσε για την κατάντια της γειτονιάς του ήταν ρατσιστής, φασίστας και χρυσαυγίτης. Ήδη παρακολουθούμε με αηδία την προσπάθεια κάποιων «μαϊντανών» πολιτικών να επαναφέρουν την (λαθρο)μεταναστευτική ατζέντα του 2008-2010. Ούτε σκοπεύουμε να κάνουμε δήλωση πολιτικών φρονημάτων προκειμένου να μην μας κολλήσουν τις γνωστές ταμπέλες. Ούτε πρόκειται να δίνουμε συνεντεύξεις σαν κάποια νούμερα γείτονες μας για να διαστρεβλώσουμε την πραγματικότητα.

Θα συνεχίζουμε να λέμε την αλήθεια, να διεκδικούμε την ζωή που μας πήραν και τις ιδιοκτησίες που μας κατέστρεψαν με κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Καλούμε τον κ. Σαμαρά να θυμηθεί τί μας είπε όταν επισκέφθηκε προεκλογικά τις γειτονιές μας. Καλούμε τον κ. Αθανασίου να θυμηθεί τι είδε όταν περπάτησε σε αυτές και να αναλογιστεί τον κόσμο που μένει εδώ, με τον οποίο συνομίλησε. Καλούμε τον κ. Δένδια να θυμηθεί και εκείνος τι έχει συναντήσει στις επισκέψεις του στο Κέντρο, τί έχει κουβεντιάσει με τους κατοίκους, τί έχει πει.  

Η Αθήνα υποφέρει.
Όσο για τα ΜΜΕ που πάσχουν από επιλεκτική κώφωση και τύφλωση προειδοποιούμε πως εάν συνεχίσουν την λασπολογία θα κινηθούμε νομικώς. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να μας απαντήσουν μεγάλες εφημερίδες και δημοσιογράφοι γιατί δεν δημοσίευσαν τα στοιχεία που δώσαμε εδώ και καιρό για τα καταστήματα των αλλοδαπών στην περιοχή. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;

Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου Δ.Δ.