Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

“ΧΤΥΠΗΜΑ” ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ




asoee3Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, σήμερα (22-10-2013) το πρωί πραγματοποιήθηκε ειδική αστυνομική δράση για τον έλεγχο των αλλοδαπών παράνομων μικροπωλητών στην οδό Πατησίων, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.


Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων του «Ξένιου Δία», των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.


Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στο πεζοδρόμιο, εξωτερικά του Πανεπιστημίου, όπου οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν εναποθέσει προς πώληση απομιμητικά προϊόντα καθώς και άλλα είδη παρεμπορίου. Στο σημείο συνελήφθη ένας αλλοδαπός μικροπωλητής.

asoee2Οι υπόλοιποι μικροπωλητές, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη, επιτέθηκαν στους πρώτους αστυνομικούς που προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια εισήλθαν σε εσωτερικό χώρο – προαύλιο του Πανεπιστημίου. 

Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και συνέλαβαν τέσσερις (4) από αυτούς, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, από την έξοδο της οδού Αντωνιάδου.

Επί της οδού Αντωνιάδου εντοπίστηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, γεμάτο με προϊόντα παρεμπορίου, με τα οποία εφοδιάζονταν οι παράνομοι μικροπωλητές.

Στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου, όπως ενδεικτικά 2.120 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 281 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, αθλητικά παπούτσια, γυαλιά, ρολόγια κλπ. Η καταμέτρηση των ειδών συνεχίζεται.

Από τις επιθέσεις των μικροπωλητών τραυματίστηκε ελαφρά ένας (1) αστυνομικός.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.