Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Φθιώτιδα: Καταδίωξη και μπλόκο για το κλεμμένο βαν στην εθνική οδό


Το εντόπισαν έξω από τη Λαμία και το ακινητοποίησαν στη Στυλίδα - Πήγαινε για να φορτώσει λαθρομετανάστες στα σύνορα - Σύριος δηλώνει ο οδηγός.

Στο αστυνομικό τμήμα Στυλίδας κρατείται ο αλλοδαπός οδηγός του λευκού βαν , που συνελλήφθη στις 5:00΄ το απόγευμα μετά από καταδίωξη στην εθνική οδό.

Το λευκό Ford Transit van εντοπίστηκε στην εθνική οδό να κινείται προς Θεσσαλονίκη. Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο, είχε δηλωθεί κλοπή στην Αθήνα πριν από μερικές ημέρες, σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν άμεσα για να το σταματήσουν.

Αρχικά επιχειρήθηκε να στηθεί μπλόκο έξω από τη Λαμία στο 210χλμ. Όμως το λευκό βαν κινούταν με μεγάλη ταχύτητα και χρονικά δεν ήταν εφικτό. Τελικά το μπλόκο στήθηκε στα φανάρια της Στυλίδας.

Με τον συντονισμό του Κέντρου της Άμεσης Δράσης στην επιχείρηση πήραν μέρος η τροχαία αυτοκινητοδρόμων, η τροχαία Λαμίας. η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και το Α.Τ. Στυλίδας.

Το λευκό βαν ακινητοποιήθηκε με όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους αστυνομικούς, που ήταν με τα όπλα στα χέρια, αφού κανείς δεν ήξερε τι έκρυβε μέσα και τι κουβαλούσε πίσω το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Τελικά συνελλήφθη ο οδηγός, ο οποίος δηλώνει Σύριος και όπως όλα δείχνουν ταξίδευε στα σύνορα για να μεταφέρει λαθρομετανάστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κυκλώματα που διακινούν παράνομους μετανάστες στη χώρα μας οργιάζουν. Μόλις προχθές είχαμε την περίπτωση με την μπετονιέρα που μετέφερε 30 λαθρομετανάστες μεταξύ αυτών γυναίκες και μικρά παιδιά.