Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 7 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


paranfroytΟργανωμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κατάστημα στην Αθήνα, μέσα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια. Συνελήφθησαν συνολικά επτά αλλοδαποί, ηλικίας από 22 έως 54 ετών. 

Κατασχέθηκαν δώδεκα παιγνιομηχανήματα και χρηματικό ποσό ύψους 2.275 ευρώ. Παράλληλα διαπιστώθηκε και παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε κατάστημα σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο ελέγχων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, καθώς και με τη φορολογική, εργατική και υγειονομική νομοθεσία.

Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά επτά αλλοδαποί, έξι άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας από 22 έως 54 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια, της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και άλλες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα κατασχέθηκαν δώδεκα παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 2.275 ευρώ που βρέθηκε στη κατοχή των συλληφθέντων και στα παιγνιομηχανήματα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε και παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα η μη δήλωση της έναρξης δραστηριότητας του καταστήματος.
Σημειώνεται ότι τρεις από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες, μόλις αντιλήφθηκαν τη παρουσία των αστυνομικών στο κατάστημα, προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω παραθύρου που οδηγούσε σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό από ύψος (6) μέτρων και να τραυματιστούν ελαφρά.

Επιπλέον, άλλοι τρεις από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες εκτελούσαν χρέη παρατηρητή – τσιλιαδόρου έξω από το κατάστημα, προκειμένου να ειδοποιούν έγκαιρα για επικείμενους ελέγχους των διωκτικών αρχών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών για φύλαξη. Επιπλέον, για την παραβίαση της φορολογικής νομοθεσίας, θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.